miercuri, 25 septembrie 2013

Top 3 orase de vizitat toamna

Toamna cea aramie se asterne peste meleagurile noastre, iar gandurile ne sunt purtate de vant precum ultimele pete verzi de pe funze, ultimul zbor al pasarilor si ultimele arome ale strugurilor. Ne pregatim pentru primele plimbari in bataia vantului, printre covorul de frunze asezat pe aleile parcurilor, pentru primii stropi de ploaie, arome parfumate de vin si nuante aramii asternute peste orase. Dupa o vara caniculara, deseori ne apuca nostalgiile vacantelor, iar toamna este anotimpul perfect pentru a vedea orasele imbracate in straie noi, ale caror peisaje pitoresti emana culori fenomenale, romantice, perfecte pentru a da viata unei calatorii in doi.
  1. Sibiu- unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, indeosebi toamna, care il impodobeste in culori calde. Este destinatia perfecta pentru povesti cu iz de istorie, aroma de ceai fierbinte si vizite la diferite obiective turistice. Ultimul etaj din Turnul Sfatului este locul perfect pentru a vedea o frumoasa panorama a orasului Sibiu. Privelistea deosebita include Piata Mare, Bulevardul Nicolae Balcescu, Parcul Subarini, cartierul Vasile Aron, centrul, Gara Sibiu, Dealul Gusterita, cartierul Terezian si chiar Muntii Fagaras. In Sibiu mai puteti admira Muzeul Brukenthal, cel mai mare muzeu din SE Europei si unul dintre cele mai insemnate monumente in stil baroc din tara noastra. Piese unice de mobilier transilvanean, sobele si in stil rococo si neoclasic, candelabre din sticla de Murano, o impresionanta Galerie de Arta si Biblioteca muzeului pot fi admirate in incinta muzeului. Si alte muzee, cladiri istorice, parcuri, gradini si lacase de cult constituie obiective importante de vizitat. Nu uitati de celebrul Pod al Minciunilor, un veritabil simbol al orasului, ale carui legende va vor fascina. 

  2. Sighisoara se imbraca in culori de toamna, asteptandu-si vizitatorii. Orasul a ramas netulburat, neatins de trecerea timpului, o cetate medievala, remarcabila prin arhitectura sa, spiritul conservator si o istorie de mii de ani. Incercati o intoarcere in timp, vizitand Cetatea Medievala, principala atractie turistica a orasului. Imaginile cu turnuri, bastioane, biserici si case de locuit va vor incanta privirea, creand o atmosfera medievala unica. Inca se mai pastreaza imaginea vie a 9 turnuri si 3 bastioane, din 14 turnuri si 5 bastioane, care alcatuiau candva cetatea:Turnul cu Ceas, Turnul Tabacarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Franghierilor si Turnul Cositorarilor. Pregatiti-va pentru o vizita la Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb si Casa Venetiana, nu uitati nici de Muzeul de Istorie si Catedrala Ortodoxa, iar in final va puteti pastra energia si pentru alte locuri care merita vizitate in Sighisoara: Scara acoperita, Piata Centrala, Piata Boema, Casa de pe Stanca, Scoala din Deal.


  3. Oradea – un motiv intemeiat pentru a vizita orasul toamna – exceptand explozia de culori tomnatice – ar putea fi evenimentul important care va avea loc chiar anul acesta, cu ocazia implinirii a 900 ani de atestare documentara a orasului. „Toamna oradeana”, asa se semneaza evenimentul care va loc intre 20 septembrie si 13 octombrie. Pe langa Festivalurile de Teatru pe care le puteti admira, puteti vizita gratuit Turnul Primariei sau Gradina Zoologica. Mai puteti merge, tot gratuit, la concerte in aer liber sau chiar la opera.
    Daca tot va aflati aici, merita sa faceti un tur al orasului, unde o multime de obiective turistice asteapta sa fie vizitate. Incepeti un pelerinaj la bisericile Oradei, dar alocati-va mai mult timp, pentru a putea sa le vizitati pe toate. Biserica Romano-Catolica Olosig, Biserica cu Luna, Biserica Sf. Brigita, Biserica Ortodoxă Sfântu Mihail şi Gavril, Biserica Evanghelică, Biserica Reformată, Biserica Sf. Ladislau, Biserica Sf. Ierarh Nicolae sunt doar cateva dintre lacasurile de cult ale orasului. Vizitati palatele din Oradea, precum Palatul Ullmann, Palatul Moskovits, Palatul Stern, Palatul Rimanóczy,
    Palatul Poinar, Palatul Vulturul Negru. La final, pasiti in lumea scriitorilor, poeţilor şi jurnaliştilor, la Cafeneaua Royal (Astoria).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu