joi, 7 noiembrie 2013

Placeri permise pentru o vacanta de senzatie

De ce iubim marea? Pentru ca este locul unde soarele isi incepe ziua si unde se ascunde noaptea. Pentru ca valurile uriase mangaie trupurile care inoata in larg, pentru ca are o culoare mirifica, pentru ca... Lista poate continua in aceeasi nota, fiecare dintre noi avem cate un „pentru ca”. Tot timpul gasim cate un pretext pentru a fugi la mare in zilele toride de vara, care se ofera, ca un pansament, sa ne aline trupul incalzit de razele soarelui.

Comorile marii ies din adancuri
Iubim marea pentru ceea ce vedem la suprafata, fara a da prea multa importanta frumusetii din adancuri.
Pentru a ajunge la eternele placeri pacatoase, trebuie sa exploram secretele lumii subacvatice. 



Aici ne asteapta adevarate bijuterii, fructele de mare, care sunt gata sa ajunga pe farfurie intr-un decor spectaculos, cu savoare si gust deosebit. Fac parte din topul celor mai pretentioase sortimentele culinare, spre deliciul gurmanzilor.

Caracatita, stridii, creveti?
Aici parerile sunt impartite, lasate pe seama celor care iubesc fructele de mare. Afirmatiile unora confirma ca cea mai buna ar fi caracatita pe gratar, in timp ce altii iubesc crevetii pane. Molustele sunt printre preferatele gurmanzilor, in special stridiile crude, cunoscute si pentru efectul lor afrodisiac.
Altii includ si pestii precum somonul, tonul, codul sau heringul in categoria fructelor de mare. Cel mai bine ar fi sa le incercati pe toate. 

                                            
Cele mai populare preparate din fructe de mare
Ne place sa ne desfatam cu cele mai delicioase preparate culinare, iar orezul cu creveti este unul dintre ele. Acest fel de mancare este deja traditie in bucatarie, cu o vechime de mii de ani. Midiile Saint Jaques in stil frantuzesc, risotto din fructe de mare, ariciul de mare cu ulei de masline, salatele sau pastele cu fructe de mare sunt alte sortimente la fel de apetisante. Pe langa faptul ca sunt extrem de sanatoase si gustoase, aroma curata a marii va renaste odata cu degustarea minunatelor vietati prinse in cochilie.

Cand mancam cele mai bune midii?
Da, sunt perioade cand midiile sunt mai bune! Patru luni din an le dedicam pescuirii midiilor: mai, iunie, iulie si august. Iarna nu prea se consuma midii, pentru ca nu sunt foarte gustoase in aceasta perioada.

                                            
Fructele de mare merg cu un vin bun
Un astfel de preparat merita un vin pe masura! Vinul alb frantuzesc se ridica la asteptarile celor mai pretentiosi degustatori. Impreuna se potrivesc perfect, fiind demne de un ospat pe masura.

Unde servim fructe de mare?
Meduzele ocupa loc de cinste in bucataria japoneza. Meniuri variate cu fructe de mare se pot servi in restaurante din China, Franta, Italia si alte regiuni ale tarilor cu iesire la mare si ocean.
Servind fructe de mare veti avea cu adevarat parte de placeri pacatoase, atat de gustoase, incat pot provoca dependenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu