joi, 6 iunie 2013

Un lac diferit...misterul nedeslusit al Lacului Hilier din Australia

Cand ne gandim la un lac, parca ne si apare imediat in minte imaginea apei cristaline, care reflecta un albastru pur si linistitor. Cum ati reactiona daca ati sti ca, in lume, exista si lacuri nuantate in culori mai putin obisnuite, precum verde, turcoaz sau chiar ...roz?


Daca verdele sau turcoazul se apropie de culoarea reflectata de ape, rozul depaseste orice limita a fortei creatoare a naturii. Si totusi exista... nu este rezultatul unei actiuni umane, este un lac natural, un mister care le-a lasat chiar si oamenilor de stiinta numeroase intrebari. Expertii s-au gandit sa caute numeroase explicatii, si au luat in considerare prezenta unei alge de tipul Dunaliella Salina, care, in apa sarata, produce un pigment rosu. Insa, nu s-a descoperit acest tip de alga in lacul Hilier. Cu atat mai ciudat este faptul ca apa isi pastreaza culoarea chiar si atunci cand este imbuteliata.
Lacul a fost descoperit inca din anul 1802, de catre Matthew Flinders, un navigator care a acostat aici in timp ce se indrepta spre Sidney. Localizat pe Middle Island, este inconjurat de o plaja cu nisip si paduri verzi de eucalipt.
Lacul Roz ramane cea mai mare minune a Australiei, o priveliste inedita si o poveste invaluita in mister.


Image source: Photobucket.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu