miercuri, 5 iunie 2013

Cascada Bigar – in topul cascadelor unice in lume

Nimeni nu poate contesta frumusetea extraordinara a cascadelor. De multe ori, mergem pe meleaguri straine pentru a vedea cele mai impresionante si neobisnuite caderi de apa. Si, iata ca, in timp ce noi parcurgem mii de km in cautarea cascadelor unice si spectaculoase, strainii le gasesc chiar pe meleagurile noastre.


Cascada Bigar a intrat in vizorul americanilor, considerand-o atat de frumoasa si de neobisnuita, incat poate lasa pe oricine mut de uimire. Mai mult decat atat, au plasat-o pe primul loc in topul cascadelor unice, numele ei aparand alaturi de alte cascade renumite din SUA, Australia, Islanda sau Antarctica.

Cum a ajuns o cascada mai putin cunoscuta din Romania atat de renumita in afara granitelor tarii? Prin unicitatea ei, redata atat de frumos de cursul neobisnuit al apei, dar si prin amplasarea ei, exact la Paralela 45. Ca o localizare mai exacta, vom spune ca aceasta comoara a noastra se afla in judetul Caras-Severin, mai exact pe Valea Minisului din Muntii Aninei.


Poate va intrebati ce poate fi atat de spectaculos, cu ce se poate deosebi de celelalte cascade. Efectul unic si naucitor este dat chiar de apa care se revarsa peste stanca, formand alte mici cascade.
 Acest colt de rai nu poate decat sa ne faca mandri de tara noastra. Poate ca ar fi momentul ca aceasta minune a naturii sa iasa din anonimat si sa devina mai cunoscuta in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu