marți, 28 mai 2013

Top 3 destinatii de vis

 In curand, vara isi va face simtita prezenta si, odata cu ea, planurile de vacanta.
Cand credeai ca amintirile ultimei vacante iti vor ramane intiparite in minte mult timp de acum incolo, iata ca este momentul sa faci loc alteia, poate mult mai spectaculoasa decat pana acum.
Deja te visezi admirand rasaritul, cristalinul apei, briza marii care adie usor, nisipul fin, plajele intinse sau relaxandu-te pe sezlong , savurand cocktailul , in timp ce razele soarelui te incalzesc usor?
Dincolo de peisajele admirate doar in poze si de rasaritul care zace fara viata in tabloul de pe perete, natura se contureaza in peisaje care asteapta sa fie descoperite. Avem o lume intreaga la picioare, trebuie doar sa-i facem loc in inimile noastre!
Trei locuri sunt pregatite sa "concureze" chiar si cu destinatiile exotice de la capatul lumii pentru a-i multumi si pe cei mai pretentiosi. Si au foarte multe de oferit!

1. Turcia -  Marmaris ocupa locul fruntas in topul celor mai frumoase destinatii din Turcia.
Situata la locul de intalnire dintre Marea Egge si Marea Mediterana, intr-un golf care te lasa fara cuvinte, statiunea ofera privelistea de vis a padurii de pini, linistea muntelui Taurus, stralucirea apelor albastre si limpezi, golfurile stancoase, plajelor nisipoase si tarmurilor de fauna bogata.
Daca alegi Marmaris ca destinatie, nu poti rata urmatoarele locatii : Turunc, Knidos, Kaunos, Iztuzu, Parcul National Gullucek, Golful Yalanci, GolfulHisaronu, Insula Nimara.

2. Grecia - Zakynthos este considerata cea mai frumoasa insula din Grecia. Si pe buna dreptate, pentru ca are multe de oferit. Insula a devenit deja o legenda, castigand simpatia zeitei Artemis si a zeului Apollo, care i-a cucerit prin peisajele ei mirifice, apele cristaline, adanci , albastre, pesterile de la malul marii, plajele superbe, largi si nisipoase(din Vassilokos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) .
Insula mai este preferata si pentru vegetatia luxurianta bogata in plantatii de maslini, de citrice si paduri de pini si pentru fauna reprezentata prin testoasele Carreta, specie protejata prin lege.
Daca va decideti asupra acestei insule minunate, nu ratati si obiectivele care va asteapta aici:
Grotele Albastre, Muzeul Bizantin, Manastirea Aghios Ioannes Prodromos, Fortareata venetiana,
Insula Marathonisi, Bohali, Volimes, Turnul Ambeloravdis.

 3. Cipru - Paphos este cunoscut ca fiind locul mitic al nasterii Afroditei, zeita frumusetii si a dragostei. Stanca acesteia mai poate fi admirata si astazi pe drumul dintre Limasol si Paphos.
Pe langa legendele si istoria bogata, Paphos este posesoarea plajelor cu nisip fin, de care va puteti bucura o buna perioada a anului. Faros este ideala pentru cei care prefera sa stea mai retrasi, iar pentru cei care vor sa mearga in centrul statiunii, plaja Municipala ii asteapta. La nord de Paphos este plaja Coral Bay.
Si daca tot ati ajuns intr-un loc incarcat de istorie, nu puteti rata obiectivele turistice : Acropola si Odeonul, Mormintele Regilor, Kato Paphos, Muzeul Bizantin, Casa lui Dyonisos si multe altele.

Acestea fiind spuse, documentarea a fost facuta si fiecare destinatie are farmecul ei. Decizia pare fi cu atat mai dificila, insa, indiferent de destinatie, vacanta va fi una pe masura si nu va fi uitata usor.

Tu ce destinatie ai alege din cele trei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu