miercuri, 29 mai 2013

Legenda incredibila a Palatului Ideal

Adeseori, in calatoriile noastre vizitam muzee, cladiri impresionante, castele si palate care ne duc cu gandul la traditii, cultura, arta si multa istorie.
Cand privim o cladire, ne gandim ce mari arhitecti si mesteri vestiti au inaltat-o.
Daca v-as spune ca un singur om a reusit sa ridice un palat, este destul de greu de crezut. Si mai greu de crezut este faptul ca acel om nu este nici arhitect, nici un mester renumit, ci....un factor postal.
Faceti cunostinta cu Joseph-Ferdinand Cheval (1836 - 1924) , un om inzestrat cu un har deosebit, care l-a ajutat sa devina un exemplu de dorinta, implinire, speranta si  respect.  Parea ca viata  lui se rezuma la rutina, la a merge pe jos zeci de kilometri si a distribui scrisori, insa o simpla piatra care l-a uimit cu forma ei a fost de ajuns pentru a- i starni o adevarata pasiune. A inceput sa stranga pietre, iar mai apoi sa inceapa constructia a ceea ce numim astazi „Palatul Ideal”.
Dupa 33 ani de munca si perseverenta, a luat nastere aceasta opera monumentala, cu lungimea de 26 m, latimea de 14 m si inaltimea de 10 m. Sursa de inspiratie pentru Cheval au fost stilurile arhitecturale, biblice, din mitologia hindusa si egipteana. Opera lui Cheval este cat se poate de excentrica, realizata intr-un stil personal si unic.
Pentru a-si duce la indeplinire visul, Cheval nu a luat in seama nici rautatile unora, nici incurajarile altora, pentru el a contat doar indeplinirea visului sau si a continuat sa lucreze noaptea, ferit de priviri indiscrete.
Un monument dedicat naturii, construit de un om simplu, este dovada vie a faptului ca orice dorinta arzatoare se poate indeplini.
Palatul Ideal a reprezentat sursa de inspiratie a multor artisti celebri, iar in prezent este vizitat anual de milioane de turisti din lumea intreaga.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu