vineri, 1 noiembrie 2013

Calatorie pe Insula Zeilor. Cele mai interesante secrete ale balinezilor



Prinsa intre cer si pamant, Insula Bali este atat de aproape de perfectiune, incat poate fi considerata ireala. Accentele exotice traiesc in plina armonie cu radacinile unei culturi vibrante si farmecul valorilor spirituale, insuflate din generatii in generatii. Binecuvantata prin padurile tropicale, linistea lacurilor cristaline, auriul plajelor, sacralitatea vulcanilor si miile de temple si lacasuri religioase, Bali este un vis frumos, pur, nestins. 

                                   

O mica parte a omenirii si-a facut loc aici, netulburata de traditii straine si devotata pastrarii celor mai vechi ritualuri. Balinezii sunt ospitalieri si sensibili, in sanul lor vei fi primit cu multa caldura, lucru care te va face sa te simti mai bine ca oriunde in alta parte.
Pasiunea pentru dans si mesteritul operelor de arta fac parte din viata lor. 
Din aprilie pana in octombrie ploua in Bali, iar oamenii nu pot munci din aceasta cauza. Cantecul si dansul le umple vietile in tot acest timp. 


Poporul balinez este mandru ca a pastrat cultura hindusa in pofida Islamului, religia dominanta in Indonezia. Ritualurile pastrate de-a lungul timpului marcheaza fiecare etapa a vietii intr-un mod inedit.Cel mai interesant ritual este cel al mortii, respectiv al incinerarii, cand corpul este asezat pe un turn inconjurat de obiecte colorate, flori, oglinzi, matase si obiecte de imbracaminte. Dimensiunile aranjamentului depind de rangul celui decedat. Aranjamentul este purtat de mai multe persoane, numarul lor fiind direct proportional cu importanta persoanei decedate. Inmormantarea pentru ei este un prilej de bucurie, pentru ca persoana decedata trece intr-o noua viata. Balinezii tin foarte mult la sacralitate si tot timpul se pregatesc pentru viata de dincolo.   


 Balinezii sunt cunoscuti pentru bucataria lor traditionala, unde condimentele picante joaca rolul principal. Friptura de porc „Babi Guling” sau „Nasi Goreng”, „Mie Goreng” sau „Satay” sunt felurile principale preferate de turisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu